Noortje

Noortje

Zoektocht naar een sportief alternatief

Twee jaar in mijn Pilates-avontuur werd ik zwanger, maar bleek ook mijn maag niet meer opgewassen te zijn tegen oefeningen zoals criss cross, spine stretch forward of rolling like a ball. In mijn zoektocht naar een sportief alternatief, viel mijn oog op de FitZwanger lessen in hetzelfde centrum waar ik al Pilates volgde. Het verantwoord bewegen onder het toeziend oog van een voormalig vroedvrouw deed mij de stap tot kennismaking zetten. Ik hechtte namelijk veel belang aan een goede begeleiding. Zeker nadat ik met een acute appendicitis tijdens het eerste trimester op intensive care was beland en niet bepaald het handboek had gevolgd wat betreft een standaard zwangerschap.

Na een eerste proefles die zowel door mijzelf als mijn spijsvertering werd gesmaakt, volgde nog meer work-outs onder begeleiding van Lien. Met haar zachte en tegelijk uitdagende aanpak wist ze mij gedurende mijn verdere zwangerschap te motiveren om tweemaal per week het beste van mezelf te geven. Zelfs op die avonden dat ik weinig zin had om uit mijn luie zetel te komen, vertrok ik richting sportcentrum om mij achteraf beweeglijker en energieker te voelen. Ook bij kwaaltjes of onrust wist Lien mij steeds de juiste tips en het nodige advies te geven. Fit Zwanger bleek dus meer dan gewoon sport. Het was ook persoonlijke en op maat gemaakte opvolging.

Toen D-day (oftewel birthday ;-)) in het zicht kwam, bleek dit nogmaals. Aan het einde van een sportsessie zaten Lien en ik namelijk samen om de op handen zijnde bevalling te bespreken en ging ik met goede moed mijn laatste twee weken in. Deze deed ik niet uit, want drie nachten na mijn laatste FitZwanger les brak mijn water en kon ik mijn dochter na een super vlotte bevalling van nog geen drie uur in de armen sluiten. Een bevalling die wél textbook verliep en waarvan ik het gemakkelijke verloop onder andere toeschrijf aan de FitZwanger lessen die mijn lichaam hierop optimaal hadden voorbereid.