Bump-Motivation

Bump-Motivation

  1. Maak van jezelf een prioriteit!

Gezond eten, rusten en bewegen, maak er tijd voor! Ben je een ochtendmens of eerder actief in de avond uren, probeer iedere dag 20 minuten extra te bewegen. Kies een activiteit die bij jou past maar ook bij het seizoen.  De lente is in aantocht dus maak die extra wandeling.

  1. DEEP CORE, DEEP CORE, DEEP CORE!!

Inderdaad ik herhaal het 3 keer omdat dit volgens mij zeer belangrijk is.  Kan je geen tijd vinden voor een volledige work-out? Probeer dan toch een beetje diepe core spieren te trainen.

Je bekkenbodem en andere core spieren hebben best een pittige tijd als je zwanger bent dus ze verdienen aandacht. Sluit je aan bij ons prenatal trainingprogramma en leer hoe je veilig en efficiënt deze spieren kan aanspreken, trainen en ontspannen.

  1. LENGTHEN + RELEASE

Iets wat je vaak hoort in onze pre-natale trainingen “maak lengte” . Relaxine, een hormoon wat je nodig hebt tijdens de zwangerschap, zorgt ervoor dat je lichaam een beetje meer ruimte kan maken voor de groeiende baby. Maar relaxine zorgt er ook voor dat je bindweefsel wat minder sterk is, je kan je ook echt wat zwakker voelen. Hierdoor heb je mogelijks vaker het gevoel dat je stijf wakker wordt en wat meer last van knagende pijntjes.

Voor je gaat slapen doe wat eenvoudige stretch- en lengte-oefeningen: we leren ze je in onze lessen.

  1. TALK TEST

Als je zwanger bent probeer dan steeds een tempo in je work-out te hebben zodat je toch nog een lichte conversatie kan hebben. Als dit niet lukt dan train je best een beetje trager of stop even om op adem te komen. In onze lessen letten we hierop en nemen we regelmatig een korte pauze.

  1. DON’T STRESS

Makkelijker gezegd dan gedaan.  Probeer de tijd te nemen om naar je training te gaan, maar werk jezelf hiervoor niet in de stress. Als je wat meer rust nodig hebt, neem dit – dat is absoluut OK! Je gaat hierdoor echt geen progressie verliezen. Het is ook geen probleem als je wat later toe komt, de deur staat altijd open. 

 

You’ve got this, mama, and we’ve got your back!