40 weken tijd

40 weken tijd

Tijd voor nieuwe gewoontes!

Jezelf nieuwe gewoontes aanleren kost tijd.  Maar wil het nu dat je tijdens een zwangerschap 40 weken krijgt om een gezonde start te maken voor jou als mama en voor je baby!

Wist je dat we gemiddeld 80% van onze vrije tijd besteden aan het uitstellen van dingen die we graag willen doen maar niet doen en die tijd spenderen aan volkomen nutteloze zaken?

Het is heel moeilijk dit voor onszelf in kaart te brengen. 

Als je denkt geen tijd te hebben:

Er zijn 7 keer 24 uur in een week=168 uur en dat is behoorlijk wat tijd. Als je voltijds werkt en een goede 8 uur per nacht slaapt, blijft er nog 72 uur over voor andere dingen.  Dat is nog behoorlijk veel. Dus als je meer tijd wil maken voor je kinderen, voor een hobby, een studie of voor sport dan moet dit kunnen. Maar wat doen we meestal als er wat tijd over is: inderdaad we grijpen naar onze smartphone, lezen e-mails, doen wat thuis of kijken T.V.

Maar het zijn net die kleine momenten van tijd die kleine momenten van plezier kunnen geven: ga eens buiten, praat met je kinderen, je partner, probeer eens iets nieuws uit, sport… Probeer je tijd als een geheel te zien en de opportuniteiten te ontdekken om nieuwe, leuke en gezonde gewoontes in te bouwen.

Want tijd is relatief en zelfs als je denkt het super druk te hebben, er is nog tijd!

If you focus on what matters, you can build the life you want in the time you’ve got!